Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Az újvidéki vásár lehetőség a kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére

2022.05.21
16:54
2022.05.21
17:01
Forrás
Pannon RTV
Jelenleg a mezőgazdasági áruforgalom az egyik legdinamikusabban fejlődő termék itt a szerbiai-magyarországi kapcsolatokban is - mondta CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. cégvezetője.

Az újvidéki vásár kiváló lehetőség a kapcsolatépítésre és az ágazaton belüli tapasztalatcserére is. A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. 24 vállalkozással érkezett a térség legjelentősebb agrárrendezvényére, hiszen termékeiket szeretnék népszerűsíteni, valamint új piaci lehetőségeket megragadni – emelte ki Skapinyec Péter cégvezető.

Skapinyec Péter, cégvezető, CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.: „Jelenleg a mezőgazdasági áruforgalom az egyik legdinamikusabban fejlődő termék itt a szerbiai-magyarországi kapcsolatokban is, és ezt szeretnénk még fokozni. Sajnos a piac most egy nyugtalan időszakát éli, köszönve a szomszédunkban zajló háborús cselekményeknek, ami két mezőgazdaságilag igen jelenetős exporttal bíró országot érint. Mindenki izgatottan figyeli a tőzsdéket, merre mozdulnak el az árak, hogy lesz a következő évi vagy ez évi gabonának az ára, merre megy és ebben a helyzetben fokozott kommunikáció szükséges, a gazdák és a felvásárlók, mindenféle termékekkel kiszolgáló cégek között, hogy gyorsan tudjanak reagálni ezekre a piaci kihívásokra. Erre egy nagyon jó alkalom ez a mezőgazdasági kiállítás.”

Újvidéki Mezőgazdasági Vásár
Skapinyec Péter

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.