Ugrás a tartalomra
Pixabay/Geralt

Az uniós biztos üdvözölte a multinacionális cégek megadóztatásának amerikai tervét

2021.04.18
19:47
2021.04.18
20:00
Forrás
MTI
A korábbi francia gazdasági és pénzügyminiszter hozzátette, a 21 százalékos adó nagyon jó, nem megbotránkoztató.

A belső piacért felelős európai uniós biztos üdvözölte a multinacionális cégek megadóztatásának amerikai tervét. Az elképzelés szerint 21 százalékos globális társaságiadó-minimumot állapítanának meg a nemzetközi tevékenységet folytató vállalatok számára függetlenül attól, hogy a nyereségük mely országhoz kötődik.

Thierry Breton európai uniós biztos szerint egy érdekes javaslat került az asztalra. Támogatjuk a pénzügyi harmonizáció miatt, és nemcsak európai, hanem világszinten is. Ez egy elegáns megoldás lesz ahhoz hogy emelt fővel jöjjünk ki a nagy internetes vállalatok kivetendő adóról folyó tárgyalások kudarcából - mondta Thierry Breton.

adó
multinacionális cégek
Thierry Breton

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.