Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az utolsó simítások vannak hátra

2022.05.23
13:02
2022.05.23
16:11
Forrás
Pannon RTV
97 százalékban elkészült a Szabadka-Szeged vasútvonal szerbiai szakasza. Már csak az utolsó simítási munkálatok folynak.

Várhatóan már idén augusztus végétől megindulhat a teherforgalom az észak-bácskai és a dél-magyarországi város között, az utasforgalom a tervek szerint 2023 őszétől indul majd be. A belföldi járatok azonban sokkal korábban is elkezdhetnek közlekedni.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A Szabadka-Szeged vasútvonal szerbiai szakasza legkésőbb július elején üzemképes lesz. Várhatóan augusztus végéig a magyar oldalon is elvégzik a szükséges munkálatokat, attól a pillanattól a Kiskunhalas-Szabadka vonal helyett Szeged és Szabadka között megy majd a teherforgalom. Ez azért szükséges, mert a Kiskunhalas-Szabadka vasútvonal teljes vágányzár alatt lesz felújítva, ugyanúgy, ahogyan Szerbiában is az Újvidék-országhatár gyorsvasút-szakasz.

Kern Imre, alpolgármester, Szabadka: „A vasúti szerelvények Szegedről Szabadkára érkeznek. Jelen pillanatban két lehetőség lesz a teherforgalom továbbvitelére a szabadkai vasútállomásról. Az egyik a Zenta-Csóka-Nagybecskerek-Pancsova bánáti vasútvonal, a másik pedig a Szabadka-Zombor-Gombos-Újvidék vasútvonal.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Palicson, Királyhalmon és Horgoson teljesen felújították a régi vasútállomásokat. Az épületekbe már beszerelték azokat a berendezéseket, amelyek a vasút üzemeltetését biztosítják.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Szabadka és Horgos között összesen 13 vasúti átkelőhelyet alakítottak ki, mindegyiket a legkorszerűbb fényjelző berendezéssel és automata sorompókkal szerelték fel. Még azokat is, ahol földutakat kereszteznek a vasúti sínek. Nagyon fontos, hogy miután beindul majd a forgalom ezen a vasúti szakaszon, a balesetek elkerülése érdekében az emberek kizárólag a kijelölt vasúti átkelőhelyeket használják, mert a vonatok haladási sebessége elérheti akár a 120 km/h-t is.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az utasszállítás Szabadka és Szeged között a tervek szerint majd csak 2023 őszén indulhat el. Addig fel kell állítani a vám- és útlevél ellenőrző rendszert a két ország között, ami hosszadalmas procedúra. Szabadka és Horgos között viszont már jóval korábban közlekedhetnének a személyvonatok.

Kern Imre, alpolgármester, Szabadka:
Kilenc vonatpárt kértünk, javasoltunk. Reggel hármat, délelőtt egyet, délután, kora délután kettőt, és este még két vonatpár, ez így jön össze az összesen kilenc vonatpár. Én úgy gondolom, hogy ez jó lenne, ha megvalósulna, mert attraktívvá tudná tenni a városba bejövő emberek számára, úgy a diákok, mind a munkába igyekvők számára a közlekedést.

Bárki, aki ügyet szeretne intézni Királyhalomról, Hajdújárásról, vagy Palicsról, vonattal percek alatt beérhetne a városba, tette hozzá Kern Imre. Palicson és Horgoson a gyalogosoknak vasúti aluljárókat alakítottak ki, a mozgáskorlátozottak részére pedig lifteket építettek be. Két új vasúti megálló is épült, az egyik a Szabadkai Közraktáraknál, a másik pedig Hajdújáráson, így Szabadka és Horgos között öt helyen fog megállni a vonat.

Szabadka-Szeged vasútvonal
Kern Imre
Szabadka
Szeged

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű