Ugrás a tartalomra
Manga József

Bánátban helyenként hatvan százalékos a jégkár

2019-05-20
19:27
2019-05-21
08:44
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap este jégesővel kísért ítéletidő vonult végig Bánát egyes településein. Tordán 19 óra körül kezdődött a vihar, amely a basahídi határban okozta a legnagyobb károkat.

Három óra alatt hatvan liter eső esett négyzetméterenként, amelynek következtében sok víz állt a határban. Ezekből igyekeztek ma levezetni a vizet. Becslések szerint a kár helyenként eléri a hatvan százalékot is. Egyébként a kora tavaszi szárazság után a tordai határban május elsejétől eddig 172 liter eső esett.

Dvorák Ede, igazgató, Tordai Földműves Szövetkezet: „Az igazi vesztesek szerintem ezekben a jégverésekben a kalászosok, amik a vegetáció vége felé közelednek. Tehát itt regenerációról szó nincsen. Az őszi árpa szerintem az, ami a legérzékenyebb, azokat fogta is meg a legjobban a jég és károsította meg. Utána a búzák következnek. A kukoricák kicsik, van még remény, hogy regenerálódnak. A napraforgónál nagy kérdés ilyenkor, hogy mennyire regenerálódik. Ugyanis, ha a vegetációs csúcsát elkalapálta a jég a kis növénynek, akkor lehet, hogy oldalágat indít és abból egy szerteágazó tányerica lesz, amit igazából nem is lehet meghagyni, mint vetést. Tehát az elkövetkező napok valószínűleg megmutatják, hogy a napraforgóból mi lesz.”

Bánát
jégkár
Torda
Basahíd
ítéletidő
Dvorák Ede

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.