Ugrás a tartalomra
dinar

Bankkormányzó: A dinár stabil

2020-03-22
11:39
2020-03-22
11:54
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb dinár stabil, és elegendő devizatartalék van az országban és külföldön egyaránt - mondta el Jorgovanka Tabaković a szerb közmédia reggeli műsorában.

A Szerbiai Nemzeti Bank kormányzója hozzátette, a dinár a továbbiakban is változatlanul stabil marad. A központi bank az év eleje óta 215 millió eurót adott el, amiből 90 milliót akkor, amikor az emberek a koronavírus megjelenése miatt az első két napban hevesen reagáltak. Arra is felhívta a figyelmet, hogy amikor a kezdeti reakciók lecsengtek, az emberek felismerték, hogy nem kell aggódni, mert a Szerbiai Nemzeti Bank képes fenntartani a rendszert.

Jorgovanka Tabaković, a Szerbiai Nemzeti Bank kormányzója: „Úgy reagálunk, hogy megőrizzük az egyetlen kulcsszavat, amit stabilitásnak neveznek, és ebben nincs semmi kétség, és ez nem csak az én szavam. Ezért nekünk több mint 5 milliárd devizatartalékunk van a devizapiaci beavatkozások révén, hogy a dinár ne erősödjön meg túlságosan. Összesen 13,5 milliárd devizatartalékunk van, ami saját, tehát állami.”

Jorgovanka Tabaković
dinár
stabil
bankkormányzó
devizatartalék

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.