Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Bankkormányzó: nem kell aggódni a dinár stabilitása vagy az infláció miatt

2020-10-19
10:38
2020-10-19
14:28
Forrás
Szerbiai RTV
Nem kell aggódniuk a dinár stabilitása vagy az infláció miatt az embereknek - jelentette ki a szerb közmédia műsorában Jorgovanka Tabaković.

A Szerbiai Nemzeti Bank kormányzója kiemelte, a legfontosabb, hogy a dinár stabilitása már a külföldi befektetőket sem aggasztja. Leszögezte, szeptember végéig már 1,8 milliárd eurót fektettek be.Ez az év végére várhatóan 2,3 milliárd euróra növekszik majd. Kitért arra is, hogy először elégedetlen az IMF Szerbiának adott -1,5 százalékos növekedés előrejelzésével.

Jorgovanka Tabaković, kormányzó, Szerbiai Nemzeti Bank: „Először vagyok elégedetlen a csökkenési előrejelzés különbségével, azért is, mert a Szerbiai Nemzeti Bank egy valóban konzervatív, -1 százalékos becsléssel állt elő erre az évre vonatkozóan. De azt várjuk, hogy nullán leszünk. Mégis visszafogott és óvatos intézmény vagyunk, ezért -1 százalékot mondtunk. Az IMF-től megkérdeztem, hogyan kaptak -1,5 százalékot, ha egy olyan intézmény, amely már 2014-től velünk van. Tudják, hogy a mi adataink elérhetőek minden pillanatban, ráadásul hitelesek is. Önök azok, akik minden pillanatban hozzáférhettek a hivatalos statisztikákhoz.”

Jorgovanka Tabaković
infláció
árfolyam
dinár
stabil
IMF
Nemzetközi Valutaalap
kormányzó
Szerbiai Nemzeti Bank

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.