Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Belföldi turistákból nincs hiány Palicson

2020-08-17
15:52
2020-08-17
18:07
Forrás
Pannon RTV
Szeptemberig megteltek a vendéglátóhelyek Palicson.

Annak ellenére, hogy idén a koronavírus-járvány miatt a külföldiek elmaradtak, belföldi turistából nincs hiány a helyi vendéglátósok szerint. Vannak olyan szálláshelyek is, ahol már szeptemberre is sok a hétvégi foglalások száma.

Ma is nehezen lehetett parkolóhelyet találni a Palicsi-tó közelében, hétvégén pedig ez szinte lehetetlen az idelátogató turisták miatt. Sokan jönnek el kikapcsolódni Belgrádból, Kragujevacból és Újvidékről is, de Nišből is érkeznek vendégek. Az egyik helyi apartman és étterem tulajdonos sem számított arra, hogy a járvány idején is forgalmas nyaruk lesz.

Budanović Anamarija, vendéglátó-tulajdonos, Palics: „Most kezdtek el családosok jönni hozzánk, van, hogy egy hétre is. A kínálatunkban már itt van egy szép medence is. Figyelembe véve, hogy Palics most nem kínál túl sokat, de amikor kész lesz az Aqua Park minden sokkal jobb lesz, de jönnek most is, több napra.”

Jelenleg csak olyan külföldi turistákkal találkozhatunk Palicson, akik átutazóban vannak és pihenés céljából csak egy éjszakát töltenek el egy-egy vendéglátóhelyen. Homolya Leventétől, az egyik palicsi szálloda recepciósától megtudtuk, hogy idén olyan nyugdíjas belföldi vendégeik is voltak, akik még soha nem jártak Palicson. Sokan jönnek több napra, de a többség még mindig csak a hosszú hétvégéket tölti itt. „Itt ki tudják magukat pihenni, ugyanis van itt a levegőben valami, ami odahaza nincsen. Az az egyik dolog, a másik dolog meg maga a tó, illetve ez a csönd, ami itt van.”

A palicsi vendéglátósok többsége úgy véli, hogy amennyiben elhúzódik az ún. Vénasszonyok nyara akkor szeptemberben, sőt még október elején sem csappan meg a turisták száma.

turizmus
Palics
belföldi turisták

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.