Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelić

Beváltotta a reményeket - turistamágnesként viselkedik Zlatibor új attrakciója

2021-01-22
22:20
2021-01-23
07:34
Forrás
Blic.rs
Hatalmas az érdeklődés a zlatibori panoráma felvonóhálózat iránt.

A Zlatibor Turisztikai Szervezet értesítése szerint a január 11-én üzembe helyezett létesítményről már több mint 10 ezer látogató csodálta meg a hegyvidéki tájat. A világ leghosszabb panoráma felvonóhálózatát 14-én adták át, és az ünnepségen részt vett Aleksandar Vučić szerb elnök. A felvonó népszerűségét bizonyítja, hogy az utazásra akár egy óra hosszát is várni kell. A zlatibori turisztikai szervezetnél azt mondják, a következő napokban nagy számban érkeznek látogatók külföldről, Montenegróból, Bosznia-Hercegovinából, Észak-Macedóniából, Bulgáriából és Albániából is.

Tanjug/Rade Prelić
Zlatibor
panoráma
felvonóhálózat

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 14:44

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.
13:37, Frissítve: 13:58

Ismét felszálló ágban az üzemanyagárak

Drágult az üzemanyag Szerbiában, és további áremelkedésre kell számítani. Február 15-ével nőtt az üzemanyagra kiszabott jövedéki adó mértéke az országban, ez az egyik, míg az olaj világpiaci árának növekedése a másik oka a drágulásnak.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.