Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Bezárja angliai gyárát a Honda

2019-02-19
10:20
2019-02-19
10:25
Forrás
hvg.hu, Euronews
A Honda a globális járműiparban bekövetkezett példa nélküli változásokra hivatkozva határozott a swindoni gyár 2021-es bezárásáról. A döntés értelmében 3500 ember veszíti el az állását.

Igaznak bizonyultak a hétfői sajtóértesülések: a japán autóóriás három éven belül beszünteti a termelést swindoni üzemében.

A Honda a globális járműiparban bekövetkezett példa nélküli változásokra hivatkozva határozott a swindoni gyár 2021-es bezárásáról. A döntés értelmében 3500 ember veszíti el az állását a vállalat angliai üzemében. A bezárás nyomán további nagyjából 10 ezer beszállítói munkahely kerül veszélybe.

Két héttel korábban a Nissan döntött arról, hogy nem viszi az Egyesült Királyságba X-Trail nevű hobbiterepjárója gyártását. A lépés egyik indokaként a brexittel járó bizonytalanságot jelölte meg a vállalat.

A Nissan-Honda-Toyota japán hármas a brit autógyártás felét adja.

Honda
anglia

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.