Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Bíznak az idei évben az étteremtulajdonosok

2021-01-21
10:11
2021-01-21
16:15
Forrás
Pannon RTV
Nehéz évet tudhatnak maguk mögött a magyarkanizsai vendéglátóipari egységek.

A bevételkiesés, a járvány miatti szigorítások megnehezítették a dolgukat. Az éttermek tulajdonosai szerint a legnehezebbnek a decemberi hónap bizonyult, amikor az állam korlátozta nyitvatartásukat. Bíznak abban, hogy idén már zökkenőmentesebben tudnak működni.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Hangulatos környezet, gyönyörű kilátás, mégis egyre kevesebb ember fordul meg az étteremben. A tulajdonos elmondása szerint a tavalyi év nagyon nehéz volt, de bízik benne, hogy az idei év jobban alakul.

Közel egy éve, hogy a vendéglátóipari létesítményeknek különböző szigorítások mellett kell működniük. Észrevehető, hogy a koronavírus-járvány miatt kevesebb vendég fordul meg az éttermekben, a házhoz szállítás pedig mindössze a bevétel 20 százalékát teszi ki - mondta Momčilo Mučibabić, az egyik Tisza-parti étterem tulajdonosa. „Szerintem ez a koronavírus nagyon gyorsan jött, és nagyon sokat változott emiatt az egész vendéglátóipar. Elég nehéz volt a tavalyi év, mert sok minden kimaradt, születésnapok, lakodalmak és egyéb rendezvények.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Mivel a fennmaradás és az éttermek további működése volt a tét, így vannak étteremtulajdonosok, akik átalakították szolgáltatásaikat, alkalmazkodva a szigorításokhoz. Varbai András: „Elég jól kihatott ránk, magyarul mondva. Mi ételkiszállítással, lakodalmak és kisebb rendezvények szervezésével foglalkozunk. Nagyon sok lakodalmat lemondtak és áttették az idei évre.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A tulajdonosok elmondták, a legnehezebb hónapnak a december bizonyult, amikor hétvégén nem tarthattak nyitva. Bíznak abban, hogy az idei évben enyhülnek a szigorítások a járványhelyzet esetleges javulásával.

étterem
vendéglő
vendéglátóipari létesítmény
Magyarkanizsa
bevételkiesés
járvány
koronavírus

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.