Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic

Bocan-Harcsenko: Szerbia számára marad a jutányos gázár

2022.03.03
12:49
Forrás
Tanjug
Szerbia számára jutányos lesz a gázellátással kapcsolatos szerződés - erről beszélt a K1 Televíziónak adott interjújában Alekszandr Bocan-Harcsenko.

Oroszország belgrádi nagykövete elmondta, hogy az említett energiahordozó ára napról-napra változik, annak alakulását senki sem tudja megjósolni, a Szerbia számára biztosított ár és mennyiség azonban adott, mert arról a szerb és az orosz államfő már előzőleg megállapodtak. Ennek értelmében Szerbia június elsejéig 270 dolláros áron juthat 1000 köbméter gázhoz. A gáz árának további alakulásáról azonban még nem lehet beszélni, mert az energiahordozó értéke folyamatosan változik - tette hozzá a diplomata.

gáz
Alekszandr Bocan-Harcsenkó

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36, Frissítve: 15:53

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.