Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Borászokat, pálinka- és sörkészítőket támogat a tartomány

2021.07.26
13:36
2021.07.26
17:01
Forrás
Pannon RTV
60 millió dinárral támogatja a borászokat, valamint a pálinka- és sörkészítőket a tartományi mezőgazdasági titkárság. 45 termelő jogosult támogatásra, jelentkezőként legfeljebb két millió dinárig. Az összeg új felszerelés beszerzésére fordítható.

39 borász és pálinkafőző részesült 50 millió dináros támogatásban, valamint hat kisebb sörfőzde kapott tíz millió dinár vissza nem térítendő támogatást.

Aleksandar Dragić, borász, Zombor: „50 százalékát megtérítik. Kétmillió dinárt kaptunk, és négymilliót fektetünk be. Vettünk barrique-hordókat és tartályokat a bor raktározásához.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Živko Blečić, pálinkafőző, Inđija: „Ezt felszerelésre fordítjuk, és biztos sokat számít a termelés fejlesztése szempontjából. Bebizonyosodott, hogy függetlenül az összegtől, elég sok hatása van a termelésre, ami a legfontosabb ebben a helyzetben.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A költségek 60 százalékát térítik meg a 40 évnél fiatalabb termelőknek és a nőknek, valamint a nehéz körülmények között dolgozóknak, mondta Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár.

Čedomir Božić, tartományi mezőgazdasági titkár: „Természetesen ez a fajta támogatás sokat jelent a borászoknak, és a mezőgazdasági titkárság a jövő évben is támogatni fogja a borászokat. Igyekszünk majd a költségvetést és az eszközöket jelentősen növelni, habár elmondhatom, hogy az 50 millió dináros összeg elég volt a borászok és a pálinkakészítők számára, ezen pályázat alapján. Mindenki, aki átadta a jelentkezést, megkapta az eszközöket, akárcsak a kisebb sörfőzdék.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Tervben van a falusi turizmus fejlesztését támogató pályázat kiírása is, amellyel mind a borászokat, mind pedig a pálinka-és sörfőzőket támogatni kívánják majd.

Vajdaság
tartományi mezőgazdasági támogatások
Čedomir Božić
borász
pálinkafőzés
sörfőzde

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.