Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Borsos áron a sárgabarack

2022.06.10
12:09
2022.06.10
17:06
Forrás
Pannon RTV
Megjelent a magyarkanizsai piacon a sárgabarack. Jelenleg a gyümölcs ára kilónként 250 és 300 dinár között mozog, emiatt még kevesen vásárolják.
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Az egyik legközkedveltebb gyümölcsök közé tartozik a sárgabarack. Finom és egészséges, viszont jelen pillanatban igen borsos áron kapható. A polgárok többsége nem igazán vásárolt még idén, pedig ez már hazai termés.

Losonc Géza, Tóthfalu: „Nem vásároltunk még, mert drágálljuk, az az igazság. Várjuk, hogy hátha a későbbiek folyamán lejjebb megy az ára valamennyit, akkor abban az esetben igen.”

Gulyás Bús Gizella, Martonos: „Csak úgy egy kilót, mert drága, ahhoz képest, hogy a nyugdíjak, fizetések nem emelkednek, ahhoz képest minden felemelkedik és drága, mondjuk a sárgabarack is.”

Az elmúlt években igen magas áron tudtuk csak megvásárolni a sárgabarackot, és most sem olcsó, 250 és 300 dinár között mozog kilogrammja. Ennek egyik oka pedig a több éve tartó gyenge terméshozam volt.

Valkovics Gábor négy éve vásárolta meg ültetvényét. Elmondása szerint jó helyen fekszik a földterület, így az időjárási tényezők minimálisan hatnak csak ki rá. Horgosi gyümölcsösében idén nagyon jó termésre számít.

„Jól néz ki, mi minden évben megvagyunk elégedve a terméssel, a tavalyi évben is nagyon szépen termett a barackos és idén is tömve vannak a fák, volt egy kis fagy, de nem volt olyan kár, hogy drasztikus legyen. Megmaradt szépen, a fák alján egy kicsit elcsipkedte, de attól függetlenül a fák tömve vannak.”

A horgosi határban a korai barackfajták még csak most kezdenek el érni, míg a termés zöme a jövő hónap elejére várható.

sárgabarack
Magyarkanizsa
piac

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.