Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Bővíteni fogják a szélerőműparkot Antalfalván

2021.03.18
18:42
2021.03.18
19:51
Forrás
Pannon RTV
Az energetikai miniszter a helyszínre látogatott, és ott írta alá a bővítésről szóló engedélyt.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Szerbia egyik legszelesebb területén, a dél-bánáti Antalfalvánál helyezkedik el a legnagyobb szélerőműpark, mely 2019-ben kezdett működni. Jelenleg 38 szélerőmű dolgozik, melyek 104,5 megawatt áramot termelnek. A beruházó további befektetést tervez, megduplázná a kapacitást. Antalfalva az új technológiák és a fejlődés szimbóluma - mondta a helyszínre látogató Zorana Mihajlović energetikai miniszter, aki a többi illetékessel aláírta a bővítésre vonatkozó engedélyt.

Zorana Mihajlović, energetikai miniszter, Szerbia: „Ez az az év, amikor döntéseket hozunk, hogy valójában merre haladunk az energiapolitikában. Nem egy, két vagy három év múlva, hanem valójában merre tartunk, hol látjuk Szerbiát és annak energiaszektorát tíz, húsz, harminc év múlva. Antalfalva, az antalfalvi szélerőmű a zöld energia, az éghajlat által vezérelt gazdasági fejlődés szimbóluma.”

Antalfalva
szélerőmű
szélerőműpark
Zorana Mihajlović
bővítés

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű