Ugrás a tartalomra
Tanjug / Zoran Žestić

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

2020.11.25
17:37
2020.11.25
18:12
Forrás
Tanjug, Közlemény
Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

A 85 millió euróból az első útszakaszt építenék ki Niš és Pločnik között, 33 kilométer hosszan. A munkálatok jövőre kezdődnek meg. Az új autópálya a 10-es korridor niši szakaszától Merdareig épül majd. Ha a teljes terv megvalósul, autópályán juthatunk el Pristináig, illetve akár Tiranáig és az albán tengerpartig is. A Niš-Drač autópálya 383 kilométer hosszú lesz. 

Siniša Mali pénzügyminiszter egyébként ma hét egyezményt nyújtott be megvitatásra a köztársasági parlament képviselőinek. Ezek a koronavírus elleni harchoz és a lakosság életminőségének javításához kapcsolódnak, összértékük 700 millió euró. A témák között szerepel egészségügyi felszerelések beszerzése, regionális laboratóriumok kiépítése, a zöldgazdaság fejlesztése, 60 községben a víz- és szennyvízelvezető hálózat kiépítése, valamint az energiahatékonyság javítása.

Siniša Mali
autópálya
Niš
Merdare
Hargitai Zsuzsanna

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.