Ugrás a tartalomra
Tanjug / Zoran Žestić

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

2020-11-25
17:37
2020-11-25
18:12
Forrás
Tanjug, Közlemény
Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

A 85 millió euróból az első útszakaszt építenék ki Niš és Pločnik között, 33 kilométer hosszan. A munkálatok jövőre kezdődnek meg. Az új autópálya a 10-es korridor niši szakaszától Merdareig épül majd. Ha a teljes terv megvalósul, autópályán juthatunk el Pristináig, illetve akár Tiranáig és az albán tengerpartig is. A Niš-Drač autópálya 383 kilométer hosszú lesz. 

Tanjug / Zoran Žestić

Siniša Mali pénzügyminiszter egyébként ma hét egyezményt nyújtott be megvitatásra a köztársasági parlament képviselőinek. Ezek a koronavírus elleni harchoz és a lakosság életminőségének javításához kapcsolódnak, összértékük 700 millió euró. A témák között szerepel egészségügyi felszerelések beszerzése, regionális laboratóriumok kiépítése, a zöldgazdaság fejlesztése, 60 községben a víz- és szennyvízelvezető hálózat kiépítése, valamint az energiahatékonyság javítása.

Siniša Mali
autópálya
Niš
Merdare
Hargitai Zsuzsanna
EBRD

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 12:19

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.