Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Bővült az ipari zóna Szabadka mellett

2018-05-17
15:05
2018-05-17
20:13
Forrás
Pannon RTV
A Szabadka melletti ipari zóna egy újabb olaszországi befektetővel bővült. Az új gyárat ma avatták fel.

Aldo Alessio Caminada, a Caminada cég tulajdonosa elmondta, eddig több mint 3 millió eurót fektettek be, és mintegy 30 munkahely létesül az első körben. A gyár jelenleg mintegy 2200 négyzetméteren terül el.

Autókhoz való műanyag tartozékokat, alkatrészeket gyártanak a Caminada nevű gyárban.

Matijas Klaivaz, az olasz nagykövetség gazdasági osztályának vezetője, Belgrád: „Szerbia jó hagyományokat ápol az Olaszországgal való együttműködésben. Ma Vajdaságban mintegy 70 olaszországi cég működik, ezekben több mint 11 ezer ember dolgozik. Természetesen Belgrádban, dél- és közép Szerbiában sok ilyen cég van már. Valószínű, hogy még több lesz.”

Szabadka arra fog törekedni, hogy minél több külföldi befektetőt vonzzon. Egy egészséges konkurencia kialakításával a fizetések is növekedhetnek.

Ognjen Bjelić, tartományi régiófejlesztési titkár: „Tanúi lehetünk annak, hogy ma Szabadkán a fizetések már nem olyanok mint amilyenek négy, öt vagy hat évvel ezelőtt voltak, hanem növekszenek. A Vajdasági Kormány titkársága meghatározta, hogy a befektetők a minimálbérnél 20 százalékkal többet kell, hogy fizessenek a munkásoknak.”

A Caminada a 60-as években jött létre Olaszországban, Milánó közelében. Kis, családi cégként indult, de hamar komoly vállalkozássá fejlődött. A szabadkai befektetés tette a céget nemzetközivé, ugyanis ez az első külföldi beruházásuk.

Aldo Allesandro Caminada, tulajdonos, Caminada: „A jövőre vonatkozó terv a növekedés, mert a mi csoportunk Olaszországban is növekszik, szóval ez egy motiváció arra, hogy Szerbiában is fejlődni tudjunk. Nem az volt a célunk, hogy a termelést kivigyük az országból, hanem hogy a csoport növekedjen. Ez az elképzelésünk.”


A következő 3-4 hónapban további új, korszerű gépek beszerelését tervezik a gyár tulajdonosai, ezzel még több munkalehetőséget teremtve a helyiek számára.

Szabadka
Aldo Alessio Caminada
Caminada

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.