Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Bővült az ipari zóna Szabadka mellett

2018-05-17
15:05
2018-05-17
20:13
Forrás
Pannon RTV
A Szabadka melletti ipari zóna egy újabb olaszországi befektetővel bővült. Az új gyárat ma avatták fel.

Aldo Alessio Caminada, a Caminada cég tulajdonosa elmondta, eddig több mint 3 millió eurót fektettek be, és mintegy 30 munkahely létesül az első körben. A gyár jelenleg mintegy 2200 négyzetméteren terül el.

Autókhoz való műanyag tartozékokat, alkatrészeket gyártanak a Caminada nevű gyárban.

Matijas Klaivaz, az olasz nagykövetség gazdasági osztályának vezetője, Belgrád: „Szerbia jó hagyományokat ápol az Olaszországgal való együttműködésben. Ma Vajdaságban mintegy 70 olaszországi cég működik, ezekben több mint 11 ezer ember dolgozik. Természetesen Belgrádban, dél- és közép Szerbiában sok ilyen cég van már. Valószínű, hogy még több lesz.”

Szabadka arra fog törekedni, hogy minél több külföldi befektetőt vonzzon. Egy egészséges konkurencia kialakításával a fizetések is növekedhetnek.

Ognjen Bjelić, tartományi régiófejlesztési titkár: „Tanúi lehetünk annak, hogy ma Szabadkán a fizetések már nem olyanok mint amilyenek négy, öt vagy hat évvel ezelőtt voltak, hanem növekszenek. A Vajdasági Kormány titkársága meghatározta, hogy a befektetők a minimálbérnél 20 százalékkal többet kell, hogy fizessenek a munkásoknak.”

A Caminada a 60-as években jött létre Olaszországban, Milánó közelében. Kis, családi cégként indult, de hamar komoly vállalkozássá fejlődött. A szabadkai befektetés tette a céget nemzetközivé, ugyanis ez az első külföldi beruházásuk.

Aldo Allesandro Caminada, tulajdonos, Caminada: „A jövőre vonatkozó terv a növekedés, mert a mi csoportunk Olaszországban is növekszik, szóval ez egy motiváció arra, hogy Szerbiában is fejlődni tudjunk. Nem az volt a célunk, hogy a termelést kivigyük az országból, hanem hogy a csoport növekedjen. Ez az elképzelésünk.”


A következő 3-4 hónapban további új, korszerű gépek beszerelését tervezik a gyár tulajdonosai, ezzel még több munkalehetőséget teremtve a helyiek számára.

Szabadka
Aldo Alessio Caminada
Caminada

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.