Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Bővült az ipari zóna Szabadka mellett

2018-05-17
15:05
2018-05-17
20:13
Forrás
Pannon RTV
A Szabadka melletti ipari zóna egy újabb olaszországi befektetővel bővült. Az új gyárat ma avatták fel.

Aldo Alessio Caminada, a Caminada cég tulajdonosa elmondta, eddig több mint 3 millió eurót fektettek be, és mintegy 30 munkahely létesül az első körben. A gyár jelenleg mintegy 2200 négyzetméteren terül el.

Autókhoz való műanyag tartozékokat, alkatrészeket gyártanak a Caminada nevű gyárban.

Matijas Klaivaz, az olasz nagykövetség gazdasági osztályának vezetője, Belgrád: „Szerbia jó hagyományokat ápol az Olaszországgal való együttműködésben. Ma Vajdaságban mintegy 70 olaszországi cég működik, ezekben több mint 11 ezer ember dolgozik. Természetesen Belgrádban, dél- és közép Szerbiában sok ilyen cég van már. Valószínű, hogy még több lesz.”

Szabadka arra fog törekedni, hogy minél több külföldi befektetőt vonzzon. Egy egészséges konkurencia kialakításával a fizetések is növekedhetnek.

Ognjen Bjelić, tartományi régiófejlesztési titkár: „Tanúi lehetünk annak, hogy ma Szabadkán a fizetések már nem olyanok mint amilyenek négy, öt vagy hat évvel ezelőtt voltak, hanem növekszenek. A Vajdasági Kormány titkársága meghatározta, hogy a befektetők a minimálbérnél 20 százalékkal többet kell, hogy fizessenek a munkásoknak.”

A Caminada a 60-as években jött létre Olaszországban, Milánó közelében. Kis, családi cégként indult, de hamar komoly vállalkozássá fejlődött. A szabadkai befektetés tette a céget nemzetközivé, ugyanis ez az első külföldi beruházásuk.

Aldo Allesandro Caminada, tulajdonos, Caminada: „A jövőre vonatkozó terv a növekedés, mert a mi csoportunk Olaszországban is növekszik, szóval ez egy motiváció arra, hogy Szerbiában is fejlődni tudjunk. Nem az volt a célunk, hogy a termelést kivigyük az országból, hanem hogy a csoport növekedjen. Ez az elképzelésünk.”


A következő 3-4 hónapban további új, korszerű gépek beszerelését tervezik a gyár tulajdonosai, ezzel még több munkalehetőséget teremtve a helyiek számára.

Szabadka
Aldo Alessio Caminada
Caminada

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Traktor

Útlezárást szerveznek június 11-én, hétfőn

A Szerbiai Termelők Független Társulása egy órás figyelmeztető útlezárást szervez június 11-én, hétfőn reggel 8 óra 30 perckor. A megmozdulást az üzemanyag magas ára miatti elégedetlenség váltotta ki.