Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

Brnabić és az EBRD képviselőinek találkozója

2021.05.11
18:27
2021.05.11
18:34
Forrás
Tanjug
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank a vezető beruházó intézmény Szerbiában – hangsúlyozta Ana Brnabić miután találkozott ma a pénzintézet vezetőivel.

A szerb kormányfő elmondta, ez jelentősen hozzájárul a szerb gazdaság erősítéséhez és az ország versenyképességének növeléséhez. Matteo Colangelivel, az EBRD új nyugat-balkáni igazgatójával és Hargitai Zsuzsannával, a nemzetközi intézmény régi igazgatójával folytatott beszélgetés során a szerb kormányfő úgy ítélte meg, hogy mivel Szerbia számára az ökológia egyre fontosabb területté válik, a környezetvédelmi tennivalók, és a támogatás, amit ezen a téren az EBRD nyújt Szerbiának az energiahatékonysági fejlesztés és a megújuló energiaforrások fokozottabb használata terén fontos projektet jelent és az együttműködés kiemelt területét képezi.

Ana Brnabić
EBRD
Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank

Most

12:24

Kölyök kalamajka és Párja nincs Óbecsén

Egy év kihagyás után ismét beindultak az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör programjai. Tegnap több száz vajdasági és külföldi fiatal tehetség mutatta be néptánctudását a Petőfi színpadán.
11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29, Frissítve: 12:00

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.