Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerbia Kormánya/Slobodan Miljević

Brnabić: A krízis ellenére jók az ország gazdasági eredményei

2020-08-02
13:46
2020-08-02
15:38
Forrás
Pannon RTV
Enyhén növekedett a bruttó hazai össztermék Szerbiában júniusban, a második negyedévben összességében azonban 6,5 százalékos visszaesést könyvelhet el az ország.

A többi között erről is beszélt mai sajtótájékoztatóján Ana Brnabić. A szerb kormányfő elmondta, az ország gazdasági eredményei a krízis ellenére jók, sokkal jobbak, mint amilyenre számítottak. Ezt úgy értékelte a miniszterelnök, hogy ez a gazdaságnak és a polgároknak is jó hír. Szavai szerint ezt az eredményt rendkívül nehéz körülmények között sikerült elérni, ennek kapcsán pedig gratulált a polgároknak.

Ana Brnabić úgy fogalmazott, ez az egész év olyan, hogy minden pillanatban szükség van jó hírekre és optimizmusra. A szerb miniszterelnök foglalkoztatási adatokról is beszámolt ma kora délután: „Ami hasonlóan kifejezetten biztató, az a munkaerőpiaci helyzet Szerbiában. Stabil a foglalkoztatottak száma annak ellenére, hogy egy olyan krízis tanúi vagyunk, amelyre a világban emberemlékezet óta nem volt példa. Mindabból, amit látunk, hallunk, olvasunk különböző elemzésekből a világ minden tájáról, arra következtethetünk, hogy ez lesz végül a legnagyobb gazdasági válság emberemlékezet óta, mindenképpen nagyobb mint az 1929-es nagy gazdasági világválság. Szerbiában összességében 2019 második negyedévéhez viszonyítva most 1,6 százalékkal növekedett a foglalkoztatottak száma.”

 

Ana Brnabić
Szerbia

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.