Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vlada Republike Srbije

Brnabić: Szerbia gazdasága megmutatta szívósságát

2020-11-19
17:39
2020-11-19
17:45
Forrás
Szerbiai RTV
Az előrejelzések szerint Szerbia gazdasága idén 1%-os esést produkál majd, ami Európában a legjobbnak számít. Emellett a munkanélküliség is 7,3%-ra csökkent - mondta a szerb kormányfő.

Szerbia gazdasága 2020-ban is megmutatta szívósságát, ennek köszönhetően pedig az ország kiváló gazdasági mutatókat produkált - mondta Ana Brnabić a Sem Fabrizivel folytatott online egyeztetésen. A szerb kormányfő és az EU szerbiai küldöttségének vezetőjének videókonferenciáján az is elhangzott, hogy Szerbia nem spórolt azon forrásaival, amelyek a gazdaság megsegítését célozták, hiszen ez a munkahelyek megőrzését és jobb életszínvonalat eredményez.

Sem Fabrizi arról is beszélt, hogy az unió gazdasági felépülése az egész régió számára fontos, nyárig újabb gazdasági támogatás érkezhet nem csak Szerbiába, hanem az egész régióba.

Ana Brnabić
Sem Fabrizi

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.