Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Cél a kerékpáros turizmus fejlesztése

2021.06.21
15:41
2021.06.21
20:01
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt években közel 18 000 turista szelte át kerékpárral térségünket, ezért újabb kerékpáros beruházásokat valósít meg a tartományi kormány. IPA projekt részeként valósul meg az Eurovelo 11 program, amelynek részleteit ismertették Zentán.
Pannon RTV

A projekt a Skandináv országokat Görögországgal köti össze, számos országot átszelve a közel 6000 kilométeren, beleértve Szerbiát is. Térségünkben Horgos, Magyarkanizsa, Zenta, Óbecse, Ada, Nagybecskerek, Perlasz és Ópáva településeket érinti a projekt, majd tovább folytatódik Belgrádig, ahol egyesül az Eurovelo 5 nemzetközi kerékpárúttal- mondta el a szemináriumon Pavlo Rajkov tartományi településrendezési és környezetvédelmi segédtitkár. A tervdokumentáció kidolgozásában a Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkárság az érdekelt. A projekt összértéke 353 735 euró, amely összegnek a 85 százalékát az Európai Unió biztosítja. A tartományi titkárság önrésze 38 535 eurót tesz ki, míg Magyarország 14 525 eurót fektet be a programba.

Pannon RTV
Zenta
kerékpáros turizmus
Eurovelo 11

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.