Ugrás a tartalomra

A Citroën C3 alapjára épülő elektromos autót gyártanak majd Kragujevacon

2022.09.30
17:54
2022.09.30
18:03
Forrás
Szerbiai RTV
2024-ben kezdik meg Fiat Pandát leváltó, a Citroën C3 alapjára épülő, teljesen elektromos autó gyártását Kragujevacon – írja a Largus.fr francia autós hírportál.

A jelentés szerint a Stellantis cég vezetője, Carlos Tavares és Aleksandar Vučić szerb államfő aláírták az új elektromos autó gyártására vonatkozó szerződést. A megállapodás szerint a kragujevaci gyár korszerűsítésére 190 millió eurót költenek majd. A bejelentések szerint ennek az autónak csak elektromos változata lesz Európában. A modell nagyobb lesz a Fiat Pandánál, a hossza a mostani 3,69 méter helyett 4 méter lesz.

Kragujevac
Fiat

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.