Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Csak olvasható motor- és alvázszámmal jegyzik be a járműveket

2019-07-16
13:46
2019-07-18
12:33
Forrás
Kurir, 021.rs
Minden számnak látszódnia kell, enélkül nem regisztrálnak.

Drágább lesz a járművek bejegyzése Szerbiában, ha a motor- vagy alvázszám olvashatatlan. Ha a műszaki vizsga alkalmával kiderül, hogy nem látszanak, elhalványultak vagy berozsdásodtak a számok, az autót nem lehet regisztrálni. Ez akkor is érvényes, ha csak egy számjegy olvashatatlan. A járművet ilyenkor eredetvizsgálatnak, majd ha szükséges, szakértői vizsgálatnak vetik alá - előbbi öt-, utóbbi huszonötezer dinárba kerül. Ezután ütik be a megállapított motor- és alvázszámot, amely a járműtulajdonos számára további költségekkel jár. A szabályzat csütörtöktől lép hatályba.

motorszám
alvázszám
műszaki vizsga
olvasható
ellenőrzés
járműbejegyzés
regisztráció
eredetvizsgálat
szabályzat

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.
14:32

60 ezer méh egy álmennyezetben

Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.