Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Családi nap az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron

2022.05.25
10:38
Forrás
Pannon RTV
Ma egy 600 dináros belépőjegy megvásárlásával a szülők és a 14 évtől fiatalabb gyermekeik is megtekinthetik a vásárt, ahol idén 21 ország 1100 kiállítója mutatkozik be.

Péntekig a mezőgazdasági gépek és kapcsolható eszközök mellett az érdeklődők megtekinthetik a tenyészállat-kiállítást, bemutatkozik az élelmiszeripar, de a biztosítók és bankok is képviseltetik magukat, valamint számos üzleti és szakmai tanácskozást tartanak. A rendezvényen idén sem marad el a vásári nyereményjáték, amely keretében öt szerencsés nyertest sorsolnak ki csütörtök délután. Egy permetezőgép, egy műtrágyaszóró, egy traktorpótkocsi és két traktor várja a gazdáját.

Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár
Újvidék

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.