Ugrás a tartalomra
Facebook

Deli Andor: Több uniós támogatást a nyugat-balkáni infrastrukturális fejlesztésekre

2022.01.25
13:41
2022.01.25
13:46
Forrás
Közlemény
Erre hívta fel a figyelmet a vajdasági származású fideszes EP-képviselő, miután az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi szakbizottsága eszmecserét folytatott az Európai Bizottság közlekedéspolitikáért felelős biztosával, Adina Valeannal.

A jogalkotási javaslatok kapcsán Deli közleményében azt írja, fontos közúti, vasúti és belvízi útvonalak haladnak át a nyugat-balkáni tagjelölt országokon is, amelyek uniós jelentőségűek, hiszen EU-s tagállamokat is összekötnek.

Mindezek alapján, erőteljesebb uniós pénzügyi támogatást kell biztosítani ezekre a szakaszokra, különösen a határon átívelő infrastrukturális projektekre. Emellett szükségesnek látja az érdekelt tagjelölt államok bekapcsolását is a folyamatokba - mondta el a fideszes politikus.

Deli Andor
Európai Parlament
EP-képviselő
Nyugat-Balkán

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.