Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Díjazták a Mentorprogram legjobbjait

2020-02-19
17:30
2020-02-19
19:50
Forrás
Pannon RTV
Gálát és díjátadót tartottak ma Palicson a Mentorprogram első ciklusának zárásaként.

Az eseményen hat kategóriában ítéltek oda díjakat: a legelhivatottabb mentor Bunford Tivadar lett, a legkitartóbb mentor Ozsvár Tihamér, a legkitartóbb mentorált Rigó Flórián, a legszorgalmasabb mentorált Kurfis Daniella, a legösszetartóbb csapat pedig Dankó Dénes és mentoráltjai lettek. A közösség lelke díjat pedig Borsos Csaba kapta.

A díjátadó gála:

A mentorprogram tavaly ősszel indult a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával, együttműködve a Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületével és a Prosperitati Alapítvánnyal. A program célja az volt, hogy a már befutott vajdasági vállalkozók megosszák tapasztalataikat a kezdőkkel. 25 mentor adta át 55 mentoráltnak a tudását.

A vajdasági gazdaságfejlesztési programnak köszönhetően újra megéri magyarnak lenni és gazdálkodni Vajdaságban, hiszen lehetőség van kihasználni a szerb és az uniós lehetőségeket, de a magyar kormány pályázati lehetőségeit is - hangsúlyozta Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár Palicson. Aláhúzta: „Egy évvel ezelőtt azért jöttünk össze, hogy ezt a mentorhálózatot első alkalommal, első ízben itt, a Vajdaságban alakítsuk ki. Nem véletlen jutott Vajdaságra az elsődleges szerep, hiszen az elmúlt évtizedekben sok minden indult ki a Kárpát-medencében, innen, a Vajdaságból, amely utána össznemzeti szintre emelkedett.”

A vajdasági magyar és a magyarországi politika feladata az, hogy az itt élők identitásának megőrzését és szülőföldön történő boldogulását segítse - emelte ki beszédében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint a gazdaságfejlesztési program legnagyobb hozadéka a közösségépítés volt. Leszögezte: „Megtanultunk újra bízni magunkban. Bebizonyítottuk magunknak és másoknak, hogy számbeli kisebbségben vagyunk ugyan, de teljesítményben mindenkivel fel tudjuk venni a versenyt. Sőt, olyan teljesítményeket tudunk felmutatni, amelyeknek csodájára járnak a számbelileg többségben velünk együtt élők is.”

Prosperitati Alapítvány
Design Terminal
Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága
Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesülete

Most

13:28, Frissítve: 13:34

Leopárdokkal erősít a Magyar Honvédség

Az illetékesek szerint a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megrendelt Leopard 2-es harckocsikkal új fejezet nyílik a Magyar Honvédség életében.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.