Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Döntött a szerb kormány: marad az üzemanyagár-korlátozás és a tej kiviteli tilalma is

2022.12.29
17:59
2022.12.29
18:05
Forrás
Novosti
Ez azt jelenti, hogy az előttünk álló egy hónapban is hetente teszik majd közzé az aktuális üzemanyagárakat.

Döntött a szerb kormány, január 31-ig meghosszabbítják a üzemanyagár-korlátozásra vonatkozó rendeletet, továbbá a tej kiviteli tilalmára vonatkozót is, továbbá egyes üzemanyagok jövedéki adóját csökkentették 10 százalékkal. Mint írják, a cél az, hogy elkerüljék a piaci fennakadásokat, és hozzájáruljanak a lakosság életszínvonalának megőrzéséhez. Emellett a kormány döntése értelmében dízelt január 7-ig továbbra sem szabad kivinni az országból, gázt pedig további egy hónapig - ezek hosszabbítására is rábólintottak.

A kormányülésen ezek mellett koordinációs testületi döntésekről és az oktatás területén történő uniós együttműködésekről is döntöttek.

üzemanyag
tej
szerb kormány

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.