Ugrás a tartalomra
Pixabay

Drágább lesz a kávé

2021.09.27
22:52
2021.09.28
07:10
Forrás
Szerbiai RTV
Megdrágul a kávé októbertől, egy 200 grammos csomagolású akár 300 dinárba is kerülhet utána.

A statisztikák szerint Szerbia minden lakosa évente négy és fél kilogramm kávét fogyaszt el, és ezzel hazánk az ital legnagyobb európai rajongói közé tartozik, többet Norvégiában fogyasztanak, akár 10 kilogrammot is évente.

Jelenleg azt a kávét isszuk, ami még a raktárakban van. Az új beszerzéssel azonban várhatóan új árak is érkeznek a boltokba, mert az idei termést Brazíliában a fagy megtizedelte. A kávé ára a tőzsdén 100 %-kal nőtt. Természetesen az árat a pandémia is befolyásolta, de az elmúlt másfél évben nem nőtt a kávéfogyasztás, mivel a vendéglátóipari egységek, ahol a legtöbb kávé fogy, sokat voltak bezárva.

Aleksandar Bogunović, a Szerbiai Kereskedelmi Kamara munkatársa a Szerbiai RTV műsorában elmondta, hogy évente mintegy 30.000 tonna kávét importálunk, főleg Brazíliából, amely a világ legnagyobb arabica kávétermelője, és a világpiac harmadát is ellátja.

ár
drága
drágább
kávé
kávéfogyasztás

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.