Ugrás a tartalomra
Pixabay

Drágul a cigaretta

2019-12-17
17:32
Forrás
021.rs
A jövedéki adó újabb növelése miatt emelik meg az cigaretta árát.

Dobozonként 10 dinárral drágul a cigaretta január elsejétől. Az áremelkedést a jövedéki adó növelésével indokolják, amelynek összege másfél dinárral növekszik. Az állam az új évtől az eddigi 71,5 dinár helyett 73 dinárt kér dobozonként a gyártóktól. Ez egyike az évi két alkalommal történő drágulásnak, ami összhangban van a 2017-ben elfogadott jövedéki adó-naptárral. A cigaretta ára egyébként tartalmazza a jövedéki adót és az általános forgalmi adót. A következő drágulásra júniustól lehet újra számítani, ami után újabb jövedéki adó-naptárt kell elfogadni.

cigaretta
drágulás
áremelkedés
áremelés
jövedéki adó
január

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.