Ugrás a tartalomra
pixabay/magnascan

Drágul a gáz Szerbiában, így Szabadkán is

2022.11.30
14:44
Forrás
Pannon RTV
Januártól a gáz ára 3,93 dinár lesz kilowattonként, ez 10,39 százalékos emelkedés

A Szabadkai Gázművek KKV közleménye szerint bár a vállalat alapítója Szabadka Város Önkormányzata, nem jogosult a vezetékes földgáz árának megszabására. Azt a Szerb Köztársaság Energiaügynöksége határozza meg. A Szerbiai Gázművek tájékoztatása szerint a gázellátás inputjai megdrágultak. Emiatt emelkedik ennek az energiahordozónak az ára. A Szabadkai Gázművek KKV értesítése szerint a földgáz ára 2023 január elsejétől 3,93 dinár lesz kilowattonként, a jelenleg érvényes 3,56 dináros ár helyett. A földgáz ára 10,39 százalékkal lesz magasabb, és a januári számlákon kerül először elszámolásra, amit a fogyasztók 2023 februárjában kapnak majd kézhez.

Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.