Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Drágultak az új lakások Szabadkán

2022.01.18
08:09
Forrás
Magyar Szó
A szabadkai ingatlanpiac egy újabb felfelé ívelő évet tudhat maga mögött - vélik a szakértők.

Az új lakások ára emelkedett, és az építkezések száma is megnőtt - nyilatkozta a Magyar Szónak Szügyi Rezső ingatlanközvetítő.

A kisebb lakások általában már elővételben elkelnek. Ez azt jelenti, hogy még mielőtt elkészül az épület, a benne lévő lakások rég gazdára találnak - magyarázta.

A szakértő az árakkal kapcsolatban elmondta, hogy egy évvel ezelőtt 800 és 1000 euró volt egy új lakás négyzetméterenkénti ára. Jelenleg viszont 1000 euró alatt nem található új lakás, áruk 1000–1200 euró között mozog, de a városközpontban található lakásokért akár 1500 eurót is elkérhetnek. A házak iránt is növekedett a kereslet, de az árak nem emelkedtek ennyire jelentősen.

lakás
ingatlanpiac
drágulás
Szabadka

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.