Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Drasztikus forgalomcsökkenés az ingatlanpiacon

2020.04.11
13:08
2020.04.11
16:01
Forrás
Pannon RTV
Az ingatlanok ára egyelőre nem csökken, a bérleti díjaké viszont igen.

Nincs az életnek olyan területe, amelyre ne lett volna hatással a koronavírus-járvány megjelenése. Fenekestül felfordult az eddig jól megszokott életünk, és át kellett értékelnünk a prioritásainkat is. A legtöbben most nem gondolkodnak nagyobb befektetésekben, mindezt a járvány utánra hagyják. Így az ingatlanok iránti kereslet is drasztikusan csökkent márciusban.

Pannon RTV/Varga Dániel

Pang az ingatlanpiac Szerbia-szerte, Magyarországon, és természetesen az egész világon. Némi kereslet van most is, de a járvány előtti időszakhoz viszonyítva lényegesen csökkent. Nenad Đorđević, munkatárs, Szerbiai Gazdasági Kamara: „A forgalom nem állt meg, de minimális szinten zajlik. A Köztársaság Geodéziai Intézet adatai szerint március 16-a és április 3-a között a tranzakciók volumene hetven százalékkal csökkent.”

Ha valaki azonban most szeretne lakást venni, ne számítson arra, hogy például Belgrádban olcsóbbak lesznek a négyzetméterenkénti árak. Goran Rodić, munkatárs, Szerbiai Építőipari Kamara: „Pillanatnyilag a piac nyugalmi állapotban van, mert természetesen nem úgy működik, mint normális körülmények között. Nálunk vannak olyan híresztelések, miszerint drasztikusan csökkentek az árak, de ez nem igaz. Vannak olyan területek, övezetek, ahol érezhető az árak csökkenése, és ezek a periférikus zónák a nagyobb városokban. A központokban, a városok központjaiban azonban stabilak az árak, és úgy állnak, ahogyan a koronavírus megjelenése előtt.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Szabadkán sincs kereslet a lakások iránt, hisz a jelenlegi helyzetben a vásárlók meg sem tudják tekinteni az ingatlanokat. Szügyi Rezső, ingatlanközvetítő: „Ugyanaz a helyzet egész Szerbiára nézve, tehát itt is úgy van, hogy a rendkívüli állapot rányomta a bélyegét a keresletre, tehát forgalom nincs.”

A lakások és üzlethelyiségek bérlése tekintetében azonban észrevehető az árak csökkenése.

A budapesti ingatlanpiac is merőben megváltozott. A magyar főváros igen magas lakásárairól volt híres, most itt is olcsóbban adják bérbe a lakásokat a tulajdonosok, persze sokan csak a járványhelyzet idejére csökkentették az árakat.

ingatlan
ingatlanpiac
csökkenés
Szerbia
Szabadka
Szügyi Rezső
járvány
koronavírus

Most

13:07, Frissítve: 13:59

A Szputnyik második adagját vették fel Zentán

85-en kapták meg vasárnap délelőtt a Szputnyik V második dózisát Zentán. A községben eddig mintegy 7500 adag vakcinát adtak be. Az illetékesek remélik, hogy májusban elérhetik akár a 40-50 százalékos oltottságot a felnőtt lakosság körében.
12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!