Ugrás a tartalomra

A drónok alkalmazása a mezőgazdaságban

2023.01.19
13:07
2023.01.19
16:36
Forrás
Pannon RTV
A drónokban hatalmas lehetőség van mezőgazdasági felhasználásuk során. Ma a drónokat már nem csak felvételezésre használják, hanem akár tényleges munkára is fogják őket. Erről tartottak előadást és bemutatót a magyarkanizsai Tangazdaságban.

Nagy segítséget nyújthatnak a modern eszközök az agráriumnak. A drónoknak köszönhetően a parcellák állapotát is fel lehet mérni, ezt követően pedig ennek megfelelően lehet azokat vegyszeresen kezelni.

Kovács Ádám, tanuló, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa: „Többféle modell is van, többféle nagyságban, illetve a drónok légörvénye miatt sokkal hatékonyabban tudja permetezni a növényt, illetve ahhoz képest, hogy milyen kicsi, egész nagy területet tud lefedni rövid idő alatt.”

A legújabb trend, hogy a drónokat nem csak felvételezésre kezdték el használni, hanem permetezésre is, méghozzá jellemzően olyan területeken, ahol a munkagépek csak nehézkesen tudnák ellátni a feladatukat. A drónok tehát nem leváltani, hanem kiegészíteni szándékozzák a hagyományos permetezési módszereket

Pletikoszity Árpád, előadó: „Tudni kell, hogy a drónos permetezés alkalmával csökkentett vízmennyiséggel és esetenként csökkentett vegyszermennyiséggel tudunk kezelni. Ezáltal a környezetünket is védjük, óvjuk, mindamellett megtartjuk a hozamot, a termést, amivel a fenntartható jövőt tudjuk biztosítani.”

A magyarkanizsai szakmai előadáson a mezőgazdasági termelők és a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont tanárai és tanulói is részt vettek, ahol megismerkedhettek a drónokkal, illetve felhasználási módjukkal. Az érdeklődők magát a drónt és annak használatát is megtekinthették.

drón
mezőgazdaság
permetezés
Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
tangazdaság
Magyarkanizsa
Pletikoszity Árpád

Most

19:23, Frissítve: 20:48

Egyre több alkoholt fogyasztanak a kiskorúak

Minden második szerbiai kiskorú átlagosan 13 éves korában próbálja ki először alkoholt, minden tizedik pedig havonta legalább egyszer iszik - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet adataiból.

Népszerű