Ugrás a tartalomra
Tanjug

Dubai cég veszi meg az újvidéki kikötőt

2019-04-18
21:04
Forrás
021.rs
A szerződést május elején írják alá.

Harmincmillió eurót fektet az új tulajdonos az újvidéki folyami kikötőbe. A DP World nevű cég illetékesei ma ismertették a kikötővel kapcsolatos terveiket Zorana Mihajlović illetékes miniszterrel. Mihajlović szerint az újvidéki a szerbiai vízi-közlekedésben jelenleg folyó legnagyobb beruházás. Az arab cégnek ez az első befektetése a Balkánon, mint képviselőjük elmondta, tisztában vannak a Duna összekötő erejével, ezért tartották fontosnak a kikötő megvásárlását. A DP World 41 országban rendelkezik befektetésekkel, és összesen 35 ezer embert foglalkoztat. A magánosítási szerződést május 6-án írják alá. Tavaly szeptemberben írták ki a privatizációs pályázatot az újvidéki kikötőre, de akkor még senki sem akarta azt megvásárolni. Decemberben újra eladásra kínálták, ekkor jelentkezett a dubai cég. Az újvidéki volt az utolsó állami tulajdonban lévő kikötő Szerbiában.

újvidéki kikötő
arab cég
arab befektetés
Dubai
magánosítás

Most

18:59, Frissítve: 19:12

Télűző hangzavar Padén

Boszorkányok, cicák, Zorró és még Pókember is beállt a télűzők sorába vasárnap Padén. A helyi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör szervezésében már hagyományosan farsangi felvonulással köszöntik a tavaszt.
16:11

Ismert hangok Zentán

Kevés budapesti színház büszkélkedhet annyi ismert szinkronhanggal, mint az Újszínház. A Hangemberek című darabjuk is erről a szakmáról szól.

Népszerű