Ugrás a tartalomra
Tanjug

Dubai cég veszi meg az újvidéki kikötőt

2019-04-18
21:04
Forrás
021.rs
A szerződést május elején írják alá.

Harmincmillió eurót fektet az új tulajdonos az újvidéki folyami kikötőbe. A DP World nevű cég illetékesei ma ismertették a kikötővel kapcsolatos terveiket Zorana Mihajlović illetékes miniszterrel. Mihajlović szerint az újvidéki a szerbiai vízi-közlekedésben jelenleg folyó legnagyobb beruházás. Az arab cégnek ez az első befektetése a Balkánon, mint képviselőjük elmondta, tisztában vannak a Duna összekötő erejével, ezért tartották fontosnak a kikötő megvásárlását. A DP World 41 országban rendelkezik befektetésekkel, és összesen 35 ezer embert foglalkoztat. A magánosítási szerződést május 6-án írják alá. Tavaly szeptemberben írták ki a privatizációs pályázatot az újvidéki kikötőre, de akkor még senki sem akarta azt megvásárolni. Decemberben újra eladásra kínálták, ekkor jelentkezett a dubai cég. Az újvidéki volt az utolsó állami tulajdonban lévő kikötő Szerbiában.

újvidéki kikötő
arab cég
arab befektetés
Dubai
magánosítás

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.