Ugrás a tartalomra
Tanjug

Dubai cég veszi meg az újvidéki kikötőt

2019.04.18
21:04
Forrás
021.rs
A szerződést május elején írják alá.

Harmincmillió eurót fektet az új tulajdonos az újvidéki folyami kikötőbe. A DP World nevű cég illetékesei ma ismertették a kikötővel kapcsolatos terveiket Zorana Mihajlović illetékes miniszterrel. Mihajlović szerint az újvidéki a szerbiai vízi-közlekedésben jelenleg folyó legnagyobb beruházás. Az arab cégnek ez az első befektetése a Balkánon, mint képviselőjük elmondta, tisztában vannak a Duna összekötő erejével, ezért tartották fontosnak a kikötő megvásárlását. A DP World 41 országban rendelkezik befektetésekkel, és összesen 35 ezer embert foglalkoztat. A magánosítási szerződést május 6-án írják alá. Tavaly szeptemberben írták ki a privatizációs pályázatot az újvidéki kikötőre, de akkor még senki sem akarta azt megvásárolni. Decemberben újra eladásra kínálták, ekkor jelentkezett a dubai cég. Az újvidéki volt az utolsó állami tulajdonban lévő kikötő Szerbiában.

újvidéki kikötő
arab cég
Dubai
magánosítás

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.