Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Dübörög a szerbiai gazdaság?

2020.06.08
17:43
2020.06.08
17:53
Forrás
Tanjug
Az első három hónapban Európa-elsők voltunk a gazdasági növekedés szempontjából - ezt mutatják az Eurostat adatai.

Szerbia az európai országok listájának élén található az évközi gazdasági növekedést tekintve az első negyedévben - ez derül ki az Eurostat adataiból. Szerbia 5 százalékos GDP-növekedéssel vezet, mögötte Írország következik 4,6 százalékos bővüléssel. A lista folytatásában Törökország, Litvánia és Magyarország következik - utóbbinak 2,2 százalékos a gazdasági növekedése. A GDP-csökkenést felmutató országok közül a legrosszabb helyzetben Olaszország van, amelynél a gazdaság zsugorodása 5,7 százalékos. Negatív mutatója van még Franciaországnak (-4,7 százalék), Spanyolországnak (-3,8 százalék), Szlovákiának (-3,7 százalék), Ausztriának (-2,9 százalék), továbbá Szlovéniának (-2,4 százalék) és Németországnak (-1,9 százalék) is. A régiónkban Horvátország csupán 0,4 százalékos gazdasági növekedést valósított meg az év első három hónapjában, Montenegróról, Bosznia-Hercegovináról, Észak-Macedóniáról, Albániáról és Koszovóról pedig nem jelentetett meg adatokat az Eurostat.

gazdasági növekedés
GDP-növekedés
GDP
Európa
Szerbia
lista
országok

Most

23:03, Frissítve: 23:17

Polgárháborús helyzet Izrael számos pontján

Polgárháborús helyzet alakult ki Izrael számos pontján, zsidók és arabok csoportjai csaptak össze, autókat gyújtottak fel, a másik csoporthoz tartozókat bántalmaztak súlyosan - jelentette az egyik izraeli kereskedelmi televízió.
20:55, Frissítve: 23:16

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.