Ugrás a tartalomra
FoNet

Egekben a gáz ára - mi lesz Szerbiában?

2021.10.07
20:53
2021.10.07
20:59
Forrás
Pannon RTV
Hatalmasat ugrott az elmúlt napokban a földgáz világpiaci ára. Az európai tőzsdéken sorra dőlnek meg a rekordok. A holland gáztőzsdén 23 százalékos emelkedést rögzítettek.

Szerda délelőtt először 145 euróig, pár perccel később pedig egészen 161 euróig emelkedett a kereskedésben az árfolyam, ami majdnem hatvan százalékos emelkedést jelent egy nap alatt. Ez azóta valamelyest mérséklődött. Emlékeztetőül: szeptemberben még 65-70 euró volt az átlag gázár a tőzsdén – ami már így is ötszöröse volt a januárinak. De hogy a szerbiai és magyarországi lakossági és ipari gázárakra milyen hatással lesz ez a drasztikus növekedés? Ennek járt utána a Közügyek stábja.

A találkozó után az elnök sajtószolgálata közleményt adott ki a tárgyalások részleteiről, azonban nem tértek ki arra, hogy megegyezés született volna a következő gázszállítási szerződésről. Vagyis továbbra sem tudni, hogy miután télen lejár az aktuális szerződé Oroszországgal, milyen feltételekkel és mennyiért kapunk gázt. Azt minden esetre megerősítették, hogy az ellátás biztosított.

földgáz

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.