Ugrás a tartalomra

Egy hajóban evezünk - TISATUR nyitókonferencia Magyarkanizsán

2018.06.14
15:13
2018.06.14
17:10
Forrás
Pannon RTV
Tegnap tartották a magyarországi Algyő önkormányzatával közösen megvalósulásra kerülő Ökoturizmus és környezetvédelem – Egy hajóban evezünk, azaz a TISATUR elnevezésű IPA-projekt nyitókonferenciáját.

Mindkét önkormányzat célul tűzte ki, hogy a projekt révén a tiszai turizmusban rejlő lehetőségeket igyekszik minél jobban kiaknázni, hangsúlyozta nyitóbeszédében Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ami összeköt bennünket, az a Tisza, és a Tiszára is fókuszáltunk, mint fejlesztési lehetőségre. Nem igazán a Tisza-menti infrastruktúrára, hiszen Magyarkanizsa területén már kikötőhely és móló kiépült az elmúlt években és azok felújítása is megtörtént, inkább szabadidős és tartalmi fejlesztésekre vonatkozik ez a projekt, hisz ennek a legnagyobb haszonélvezője az önkormányzaton kívül majd a magyarkanizsai cserkésztelep és Cserkészszövetség lesz.”

Algyő a tiszai infrastruktúra kiépítésére jelentős állami támogatást kapott, a Magyarkanizsával közös IPA-projekt fejlesztései már annak folytatását képezik, amelyekkel vissza szeretnék csábítani az algyőieket a Tisza partjára - mondta Molnár Áron, az anyaországi település polgármestere.

Molnár Áron, polgármester, Algyő, Magyarország: „Nekünk most az a feladatunk, hogy először egy infrastrukturális fejlesztési sorozat által megteremtsük a lehetőségét, hogy az algyőiek és bárki más visszataláljon a Tiszához. Ez a magyarkanizsai pályázat azért is nagyon fontos része szerintem a stratégiának, mert itt jelennek meg azok az elemek, amelyek az infrastrukturális fejlesztésekre rá tudnak épülni.”

A projekt 2018. május elsején indult és 2019. június 30-án zárul, összértéke pedig 125 ezer euró. Az Európai Unió ebből Magyarkanizsának 53 és fél ezer eurót biztosít, az önkormányzat önrésze pedig 9 és fél ezer euró.

Magyarkanizsa
Algyő
Tisza
Fejsztámer Róbert
Molnár Áron

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű