Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Egy hajóban evezünk - TISATUR nyitókonferencia Magyarkanizsán

2018-06-14
15:13
2018-06-14
17:10
Forrás
Pannon RTV
Tegnap tartották a magyarországi Algyő önkormányzatával közösen megvalósulásra kerülő Ökoturizmus és környezetvédelem – Egy hajóban evezünk, azaz a TISATUR elnevezésű IPA-projekt nyitókonferenciáját.

Mindkét önkormányzat célul tűzte ki, hogy a projekt révén a tiszai turizmusban rejlő lehetőségeket igyekszik minél jobban kiaknázni, hangsúlyozta nyitóbeszédében Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ami összeköt bennünket, az a Tisza, és a Tiszára is fókuszáltunk, mint fejlesztési lehetőségre. Nem igazán a Tisza-menti infrastruktúrára, hiszen Magyarkanizsa területén már kikötőhely és móló kiépült az elmúlt években és azok felújítása is megtörtént, inkább szabadidős és tartalmi fejlesztésekre vonatkozik ez a projekt, hisz ennek a legnagyobb haszonélvezője az önkormányzaton kívül majd a magyarkanizsai cserkésztelep és Cserkészszövetség lesz.”

Algyő a tiszai infrastruktúra kiépítésére jelentős állami támogatást kapott, a Magyarkanizsával közös IPA-projekt fejlesztései már annak folytatását képezik, amelyekkel vissza szeretnék csábítani az algyőieket a Tisza partjára - mondta Molnár Áron, az anyaországi település polgármestere.

Molnár Áron, polgármester, Algyő, Magyarország: „Nekünk most az a feladatunk, hogy először egy infrastrukturális fejlesztési sorozat által megteremtsük a lehetőségét, hogy az algyőiek és bárki más visszataláljon a Tiszához. Ez a magyarkanizsai pályázat azért is nagyon fontos része szerintem a stratégiának, mert itt jelennek meg azok az elemek, amelyek az infrastrukturális fejlesztésekre rá tudnak épülni.”

A projekt 2018. május elsején indult és 2019. június 30-án zárul, összértéke pedig 125 ezer euró. Az Európai Unió ebből Magyarkanizsának 53 és fél ezer eurót biztosít, az önkormányzat önrésze pedig 9 és fél ezer euró.

Magyarkanizsa
Algyő
Tisza
Fejsztámer Róbert
Molnár Áron

Most

14:25, Frissítve: 14:32

Kiszebáb-égetés Kispiacon is

Kicsik és nagyok egyaránt jelmezt öltöttek, majd a helyi iskolától a művelődési otthonig kísérték és hagyományosan elégették a kiszebábokat, így elűzve a telet, a betegségeket és a minden rosszat.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.