Ugrás a tartalomra
pixabay/ramoswarth

Egy hónap alatt még 200 autót sem gyártottak Nagy-Britanniában

2020-05-29
10:42
2020-05-29
10:48
Forrás
MTI
A koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt korlátozások miatt áprilisban gyakorlatilag megszűnt az autógyártás az Egyesült Királyságban.

A múlt hónapban mindössze 197 személygépkocsit készítettek. A brit autógyártók és autókereskedők szövetsége havi összesítésében közölte, hogy az autógyártás a II. világháború óta nem tapasztalt mélypontra zuhant. A szakmai szervezet kimutatása szerint tavaly áprilisban 70 971 autó készült Nagy-Britanniában; az idei azonos hónapban gyártott 197 kocsi ehhez képest 99,7 százalékos visszaesés. Az áprilisban átadott személyautók mindegyike prémium–, luxus– vagy sportkategóriás jármű volt, amelyek valójában jórészt már a korlátozások miatt elrendelt gyárbezárások előtt elkészültek. A múlt hónapban csak az „utolsó simításokat” kellett elvégezni rajtuk.

Nagy-Britannia
autógyártás

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.