Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Egymilliárd az üzleti infrastruktúra fejlesztésére

2021.01.14
18:51
2021.01.14
21:18
Forrás
Közlemény
Az üzleti infrastruktúra fejlesztésére több mint egymilliárd dinárt hagyott jóvá a szerb kormány. Egy koordinációs testületet is létrehoznak, amely az egészségügyi rendszer digitalizációjával foglalkozik majd - mindenki elektronikus kartont kap.

A program célja a helyi önkormányzatok fejlesztési lehetőségeinek növelése, a befektetési feltételek és az üzleti légkör javítása, valamint a munkahelyek létrehozása.

A pénzeszközök a közlekedés, a kommunális tevékenységek, az energetika és más közművesítési területeken vehetők igénybe, emellett felhasználhatók a turizmus és egyéb gazdasági területeken is.

 A kormány szintén elfogadta azt a törvénytervezetet, amely Szerbia és Észak-Macedónia közötti együttműködésre vonatkozik az embercsempészet megfékezése érdekében.

Pannon RTV

Egyedi elektronikus egészségügyi kartonja lesz minden szerbiai állampolgárnak

A szerb kormány egy koordinációs testületet hoz létre, amely az egészségügyi rendszer digitalizációjával foglalkozik, ennek köszönhetően egy személyes e-törzslapon keresztül elérhetők lesznek a különböző intézmények adatai a nyilvántartottakról az egyének és az orvosok számára is bármely pillanatban. Az összekötött hálózaton keresztül az egész rendszer átláthatóbb, hatékonyabb és színvonalasabb lesz. Az ilyen módon megvalósult költségvetési megtakarításokat pedig fejlesztésre és a bérekre fordítják majd a közlemény szerint. A digitalizációval korszerű információs rendszerhez jutnak az intézmények és egységes hálózatra csatlakoznak, amely lehetővé teszi a széleskörű adatcserét az egész ország területén.

üzlet
infrastruktúra
fejlesztés
közlekedés
turizmus

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.