Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Egymillió tonna búzát tud külföldre szállítani Szerbia

2019-06-13
12:18
Forrás
Tanjug/VajdaságMA
Több mint egymillió tonna búzát tud külföldre szállítani az idén Szerbia, jelentette ki Vukosav Saković, a Žita Srbije Társulás igazgatója.

Mint mondja, az országban elegendő búza termett, marad kivitelre is. Saković elmondta, hogy idén a vetés időszakában aszály volt, ezért a búza két hónapot késett, a tél a szokásos volt, de márciusban és április első felében szintén nagy volt a szárazság. Az igazgató azt is kiemelte, hogy a termelők elégedettek a hozammal, de fájlalják, hogy 7-10 százalékkal mégis kevesebb lesz a búzatermés. Az árakról még korai beszélni, de a lehető legmagasabb árak lesznek, nagy a konkurencia a kivitelben, ami pozitívan hat a piacra - tette hozzá Saković.

búza
külföldre

Most

19:19, Frissítve: 20:35

Exkluzív interjú James Bonddal

Egy ausztrál úriember, aki fiatalon mindennél jobban szeretett volna a legendás dupla nullás ügynök szerepében tündökölni a mozivásznon.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.