Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Egyre több pénz a vajdasági gazdáknak

2020-06-02
22:04
Forrás
Pannon RTV
Eredményesnek mondható a tartományi mezőgazdasági titkárság munkája az elmúlt négy évben - mondta Ótott Róbert a Pannon Televízió Közügyek című műsorában.

A tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes kiemelte, hogy folyamatosan kapcsolatban voltak a gazdákkal, oda tudtak figyelni a gazdák igényeire, és ezekhez igazították a pályázati kiírásokat. Csak a családi gazdaságokkal 9305 támogatási szerződést kötött a titkárság. A négyéves időszakban 6,7 milliárd dinár támogatást osztottak ki. Emellett olyan fontos önkormányzati projekteket is támogattak, mint a vízvezetékrendszerek kiépítése, a szennyvízhálózatok fejlesztése, a határutak rendezése, az öntözőkanális-rendszerek felújítása, kiépítése. A magyar gazdák sikeresen pályáztak a titkárság kiírásain – emelte ki Ótott Róbert: „Az önkormányzati kiírásoknál azt lehet látni, hogy az 522 aláírt szerződésből több mint 150 projekt, 150 szerződés olyan községekben tudott megvalósulni, ahol a magyarság számaránya jelentős. Ugyanúgy el lehet mondani a családi gazdaságoknak a kiírásainál is, hogy a Vajdaságban a magyarság számarányához képest valamivel magasabb arányban tudtak sikerrel pályázni a magyar gazdák. Itt az egyes kiírásoknál ez meghaladja a 15 egyes pályázati kiírásoknál a 20 százalékát is azoknak az eszközöknek, amit a magyar családok el tudtak nyerni.”
 

Ótott Róbert
mezőgazdaság
támogatás
Választások 2020

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.