Ugrás a tartalomra
Pixabay/sergeitokmakov/illusztráció

Egyre többen kriptobányásznak Szerbiában

2022.01.20
13:38
Forrás
Magyar Szó
Szerbiában mintegy 200 000 polgárnak van kriptovalutája, és 50 000 és 100 000 közé tehetők azoknak a száma, akik kriptovaluta-bányászattal foglalkoznak – nyilatkozta a Marko Živković.

Az ECD kriptováltóiroda vezetője elmondta, a minimális beruházási összeg 2-3 ezer euró, ami – ha beleszámoljuk az áram árát és a kriptovaluták árának mozgását – 1-2 év alatt kifizetődik. A kriptobányászatnak hatalmas energiaigénye van. A becslések szerint a kriptobányászat viszi el a világ teljes áramfogyasztásának majdnem a 0,5 százalékát – közölte Živković. Hozzátette, hogy Szerbiában még viszonylag kevés a kriptobányászok száma, így nem kell attól tartani, hogy veszélybe kerülne az ország energetikai rendszerének a stabilitása. 

kriptovaluta
valuta
bányászat
energia

Most

16:12

Újabb országokban jelent meg a majomhimlő

Csütörtökig az USA-ban és Kanadában regisztráltak új majomhimlős eseteket, azonban mára Ausztráliában, Olaszországban, Franciaországban és Svédországban is felütötte a fejét a betegség.
16:04

Tovább drágult az üzemanyag

A kereskedelmi minisztérium péntek délutáni információja szerint a következő egy hétben, vagyis május 27-éig az eurodízel 202,2 a 95-ös ólommentes benzin pedig 184 dinárba kerül.
15:51, Frissítve: 16:03

Magyarország lesz a mezőgazdasági kiállítás partnerországa

Szombaton kezdődik Újvidéken a 89. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor lesz, amelyen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő is. A megnyitót a Pannon TV élőben közvetíti.
15:48

Méhek nélkül nincs élet

Ökológiai Fesztivált tartottak a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. A gyerekek a méhekről, a vadméhekről, táplálkozási szokásaikról és egyebekről hallhattak a méhek világnapján.

Népszerű