Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Egyre többen leszünk, ahogy telik-múlik az idő”

2022.08.16
06:57
2022.08.16
15:56
Forrás
Pannon RTV
Ada község gazdálkodói is csatlakoztak a Szerbia-szerte zajló tiltakozó felvonulásokhoz.
Pannon RTV

A kora esti órákban már közel 15 helybéli gazda állt sorfalat traktoraival a helyi önkormányzat épülete előtt, járműveiken feltüntetve a kormány felé tett követeléseiket.

Elmondásuk szerint patthelyzetbe kerültek, és a megoldás közös cél, az ország célja, hiszen, ha ők nem tudnak termelni, akkor gondok lehetnek az ellátás terén.

Pannon RTV

Ambrus Tamás, gazdálkodó, Mohol: „Ne mi tartsuk mindig fenn a szociális békét ebben az országban, hanem néha figyeljenek ránk is, termelőkre, hogy mi is tudjunk előrehaladni és nyugodtan dolgozni. Mert ha ezeket a követeléseinket nem fogják teljesíteni, akkor nagyon nagy problémák lesznek az őszi vetéssel. A gazdák nem tudják önerőből elvégezni, hiszen tudjuk az üzemanyag horribilis összeg, a műtrágya árak háromszorosára emelkedtek, a mi terményáraink pedig maradtak a tavalyi szinten. Ezt nem lehet így tovább folytatni. Addig fogjuk ezt csinálni, még el nem érjük a célunkat. Úgy gondolom, hogy egyre többen leszünk, ahogy telik-múlik az idő.”

Ada
traktorblokád
traktor

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.