Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Együttműködési lehetőségek Vajdaság és az egyiptomi Alexandria között

2021-01-20
16:48
2021-01-20
17:10
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Gazdasági Kamara online konferenciát szervezett ma a tartomány és Egyiptom Alexandria kormányzósága közötti együttműködés fejlesztése és bővítése céljából.
Pannon RTV

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, Szerbia és Egyiptom között már több mint százéves jó együttműködés van a gazdaság, a mezőgazdaság és a turizmus területén. Az év első felében egy kormányközi bizottság megalakítása is tervben van, amely egy szabadkereskedelmi egyezmény alapjait tenné le az áruk és a szolgáltatások, valamint a személyek szabad mozgásának érdekében.

Pannon RTV

Boško Vučurević, elnök, Vajdasági Gazdasági Kamara: „Alexandria az egyik legnagyobb kereskedelmi, ipari és logisztikai központ Egyiptomban. Kifejezetten érdekes gazdaságunk számára, mivel a Földközi-tenger partján fekszik van, és ez a kapcsolat a termékeink szállításának lehetőségei között minőségi és jó szinten van.”

Vajdaság
Alexandria
Egyiptom
online konferencia
együttműködés

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.