Ugrás a tartalomra
Tanjug / Zoran Žestić

Elektromotorokat gyártó japán cég épít üzemet Újvidéken

2021.04.09
16:43
2021.04.09
17:35
Forrás
Pannon RTV
Az erről szóló szerződést ma írták alá Belgrádban a beruházó japán cég, illetve a szerbiai Gazdasági Minisztérium képviselői.

A tervek szerint első körben 480 ember kap majd munkát, akik a szerbiai átlagfizetéstől jóval magasabb bért kapnak majd - hangzott el az eseményen. A Nidec Corporation gépjárművekhez gyárt elektromotorokat, világszerte pedig mintegy 120 ezer embert foglalkoztat. A belgrádi találkozón Aleksandar Vučić is részt vett. A szerb államfő szerint komoly siker, hogy Szerbiába ilyen befektető érkezik, ez pedig mindenképpen hozzájárul majd a gazdaság növekedéséhez. Azonban, hogy a gazdaság növekedjen, ahhoz a koronavírust mielőbb le kell győzni - tette hozzá Vučić.

Az a célunk, hogy május végéig 3 millió polgár átessen a revakcináción. Ezt próbáljuk elérni, ami hatalmas eredmény lenne. Ez a felnőtt lakosság több mint fele, azoké, akik valóban Szerbiában élnek.”

Nidec Corporation
japán
üzem
gyár
elektromotor

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.