Ugrás a tartalomra

Élénkült a gyümölcsexport

2022.05.10
17:56
Forrás
Magyar Szó
Szerbia tavaly több mint 800 millió euró értékben szállított gyümölcsöt külföldre, ami az össz mezőgazdasági termékek kivitelének negyedét tette ki.

Az idei év első negyedében pedig 24 százalékos növekedést jegyzünk – nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Goran Đaković agrárelemző. Elmondta, a gyümölcsök ára is megfelelő volt, főleg a málnatermesztők lehettek elégedettek. A múlt évben ilyenkor 206 millió eurós bevételt valósítottak meg, az idén pedig már 256 millió eurót, ami 50 millió euróval több.

Változásra került sor az ukrajnai háború miatt, ezért most főleg Fehéroroszországba és Észtországba szállít Szerbia, de az áru már Oroszországba is eljut, ami fontos piac az ország számára, tette hozzá Đaković. Egyiptomba, Indiába, és Indonéziába is szállít gyümölcsöt Szerbia, leginkább almát.

gyümölcs
export
kivitel
Szerbia
alma

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.