Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Élénkült a gyümölcsexport

2022.05.10
17:56
Forrás
Magyar Szó
Szerbia tavaly több mint 800 millió euró értékben szállított gyümölcsöt külföldre, ami az össz mezőgazdasági termékek kivitelének negyedét tette ki.

Az idei év első negyedében pedig 24 százalékos növekedést jegyzünk – nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Goran Đaković agrárelemző. Elmondta, a gyümölcsök ára is megfelelő volt, főleg a málnatermesztők lehettek elégedettek. A múlt évben ilyenkor 206 millió eurós bevételt valósítottak meg, az idén pedig már 256 millió eurót, ami 50 millió euróval több.

Változásra került sor az ukrajnai háború miatt, ezért most főleg Fehéroroszországba és Észtországba szállít Szerbia, de az áru már Oroszországba is eljut, ami fontos piac az ország számára, tette hozzá Đaković. Egyiptomba, Indiába, és Indonéziába is szállít gyümölcsöt Szerbia, leginkább almát.

gyümölcs
export
kivitel
Szerbia
alma

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.