Ugrás a tartalomra
Pixabay/cosmix

Életbe lép a svájci frank alapú hitelekről szóló különleges törvény Szerbiában

2019-05-07
14:08
Forrás
VajdaságMA
A jogszabály értelmében a bankoknak 30 napon belül el kell küldeniük ajánlatukat az érintett ügyfeleknek.

Annak alapján a kölcsönt euróba váltják át azzal, hogy leírják a felvett összeg 38 százalékát, az új kamatlábat pedig az idei év március 31-én érvényes kamatlábhoz igazítják.

Miután az ügyfél megkapja a bank ajánlatát, 30 napon belül válaszolnia kell, hogy beleegyezik-e a hitel euróba történő átváltásába.

Jelena Pavlović, a CHF Szerbia Egyesület igazgatóbizottságának tagja, aki részt vett a bankokkal folytatott tárgyalásban, arra figyelmeztette az ügyfeleket, hogy vegyék figyelembe és tartsák tiszteletben a határidőket.

svájci frank
hitel

Most

07:30, Frissítve: 07:38

Itt az afrikai meleg

Rendkívül magas hőmérsékletre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Egyes helyeken ma a csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 fokot is. Erős UV-sugárzás lesz napközben.
21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.