Ugrás a tartalomra
Pixabay/cosmix

Életbe lép a svájci frank alapú hitelekről szóló különleges törvény Szerbiában

2019-05-07
14:08
Forrás
VajdaságMA
A jogszabály értelmében a bankoknak 30 napon belül el kell küldeniük ajánlatukat az érintett ügyfeleknek.

Annak alapján a kölcsönt euróba váltják át azzal, hogy leírják a felvett összeg 38 százalékát, az új kamatlábat pedig az idei év március 31-én érvényes kamatlábhoz igazítják.

Miután az ügyfél megkapja a bank ajánlatát, 30 napon belül válaszolnia kell, hogy beleegyezik-e a hitel euróba történő átváltásába.

Jelena Pavlović, a CHF Szerbia Egyesület igazgatóbizottságának tagja, aki részt vett a bankokkal folytatott tárgyalásban, arra figyelmeztette az ügyfeleket, hogy vegyék figyelembe és tartsák tiszteletben a határidőket.

svájci frank
hitel

Most

14:52, Frissítve: 15:07

Várja a látogatókat a Palicsi Állatkert

Megérkezett a jó idő, és a Palicsi Állatkertben is egyre több a látogató. A hőségben az állatok többsége a szabadban pihenve várja a vendégeket. Idén is számos jövevény született az állatkertben.
13:10, Frissítve: 13:37

Együtt szőttek kicsik és nagyok

Népi szövő műhelyfoglalkozást tartottak szombaton délelőtt a palicsi Magyar Kultúrközpontban. A foglalkozás a Sokszínű együttműködés elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.