Ugrás a tartalomra
Pixabay/cosmix

Életbe lép a svájci frank alapú hitelekről szóló különleges törvény Szerbiában

2019-05-07
14:08
Forrás
VajdaságMA
A jogszabály értelmében a bankoknak 30 napon belül el kell küldeniük ajánlatukat az érintett ügyfeleknek.

Annak alapján a kölcsönt euróba váltják át azzal, hogy leírják a felvett összeg 38 százalékát, az új kamatlábat pedig az idei év március 31-én érvényes kamatlábhoz igazítják.

Miután az ügyfél megkapja a bank ajánlatát, 30 napon belül válaszolnia kell, hogy beleegyezik-e a hitel euróba történő átváltásába.

Jelena Pavlović, a CHF Szerbia Egyesület igazgatóbizottságának tagja, aki részt vett a bankokkal folytatott tárgyalásban, arra figyelmeztette az ügyfeleket, hogy vegyék figyelembe és tartsák tiszteletben a határidőket.

svájci frank
hitel

Most

15:13, Frissítve: 15:38

Látványosan fejlődnek a péterrévei gazdák

Első ízben tartottak családi napot és mezőgép-kiállítást Péterrévén a VMSZ helyi szervezetének szervezésében. Fő célja a tapasztalatcsere, a mezőgazdaság népszerűsítése és persze a szórakozás volt.
14:52

Szerbia támogatja a hazai vállalatokat

A belföldi vállalatok, amelyek legalább ötven embert foglalkoztatnak, azok viszik előre Szerbiát a fejlődés útján - jelentette ki Siniša Mali a pružatovaci Bibli cégben tett látogatásakor.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.