Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Életbe lépett a Jobb ár akció

2023.09.13
11:44
2023.09.13
15:15
Forrás
Szerbiai RTV
Az intézkedés értelmében 20 terméket olcsóbban lehet megvásárolni Szerbiában.

A leárazott termékeket, amelyek között alapélelmiszerek, higiéniai és háztartási szerek szerepelnek, a Bolja cena, vagyis Jobb ár felirat jelzi a polcokon. A bejelentések szerint tíz kereskedelmi üzletlánc üzleteiben találhatják meg.

Bolja cena, azaz jobb ár. A kijelölt boltokban ilyen feliratokat találhatunk mától bizonyos termékek előtt. Ilyen például a Pionir gyártotta Galeb csoki is. A 80 grammos tejcsokoládé 134 dinár helyett most egy hónapon át 85 dinárba kerül. Az egy literes almás szörp is szerepel a listán. 126 dinárról 80-ra csökkent az ára. Emellett a burgonyát, a Gála almát, de a mosóport, a WC-papírt és a babasampont is a Jobb ár felirat jelzi. Az akciót a lakosok többsége örömmel fogadta.

Olivera Slijepčević: „Nekem ez tetszik. Van két unokám, és most vettem észre az akciót, és mégiscsak sokat jelent, mert több mint 100 dinárral olcsóbb, vagy valahol 150. Nekem ez megfelel, tényleg.”
 

Mások is így vannak ezzel. A kedvezményes csirkehúst az általunk felkeresett szabadkai üzletben már kora reggel elkapkodták, a polcokat ottjártunkkor töltötték fel újra. A 319 dináros kilónkénti ár helyett most 249-ért vásárolható meg. Juhász Erzsébetnek, mint mondta, nyugdíjasként sokat jelent ez az akció, vásárolt is az akciós termékekből. Szerinte azonban más árucikkekre is ki kellene terjeszteni a listát.

Juhász Erzsébet: „Kellene a lisztet, kellene az olajat, amit többet használunk, meg ez az, a mosogatószer, a WC-papír, amit többet használunk. Az kellene, hogy olcsóbb legyen. Most vettem kettőt, mert kétszáz dinár.”

A kedvezmény nem csak a nyugdíjasokra vonatkozik, hanem mindenkire, az egész ország területén, viszont nem minden egyes boltban. Összesen tíz üzletláncot neveztek meg, amelyekben kedvezményes árakon található meg a meghatározott 20 termék.

Az üzletek igyekeznek minél előbb feltölteni készletüket, de a vásárlók türelmét kérik, hisz nekik is idő kell. Arra is figyelmeztetnek, hogy egy üzletláncnak nem biztos, hogy minden egyes épületében megtalálhatóak a Jobb ár akció termékei, mivel vannak termékek, amelyeket egyes boltjaik nem forgalmaznak.

Az üzletekben kihelyezett táblák azt jelzik, hogy szeptember 13-tól október 13-ig érvényesek a kedvezményes árak. Ez azonban csak azt jelenti, hogy egy hónap után újabb termékeket jelölnek ki a kedvezményes árakra, tehát maga a Jobb ár akció az év végéig fog tartani.

Aleksandar Vučić szerb államfő jelentette be az akciót. A leárazott termékeket, amelyek között alapélelmiszerek, higiéniai és háztartási szerek szerepelnek, a Jobb ár megnevezésű felirat jelzi a polcokon. Tomislav Momirović kereskedelmi miniszter arra kéri az embereket, használják ki a lehetőséget. Az akció az év végéig tart, a bejelentések szerint tíz kereskedelmi üzletláncban: a Delez, a Merkator S, a DTL, vagyis a hazai kereskedelmi lánc üzleteiben, a Lidlben, az UniverExportban, a DIS-ben, a Metróban, az Aroma, az Aman és a Gomeks üzletekben.

Az új árak a következők:

1 kilogramm krumpli: 60 dinár, 10 dekagramm kávé: 89 dinár, 1 liter joghurt: 134 dinár, 1 kilogramm párizsi felvágott: 259 dinár, 2 liter almaszörp: 80 dinár, 10 dekagramm ételízesítő: 50 dinár, babasampon: 70 dinár, 1 liter tartós tej: 95 dinár, 1 liter mosogatószer: 70 dinár, spagettitészta: 50 dinár.

Jobb ár
Jobb ár - ár a népnek

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.
14:41, Frissítve: 16:07

Megérkezett a Petőfi-busz Vajdaságba

A Petőfi Irodalmi Múzeum „Átröpülök hosszában hazámon” című vándorkiállítása a vajdasági Mozdulj! Petőfi! programsorozat részeként három napon át Vajdaság hat településen állomásozik.

Népszerű