Ugrás a tartalomra
Pixabay/NickyPe

Elhanyagolt a villanygazdaság Zorana Mihajlović szerint

2022.01.11
16:15
2022.01.11
17:06
Forrás
Pannon RTV
A gyakori balesetek és az áramszolgáltatás kiesés Szerbiában a többéves tétlenkedés és a lustaság eredménye, jelentette ki Zorana Mihajlović a Szerbiai Villanygazdaság diszpécser központjának látogatása során.

Nem egész két hónap alatt egyébként hat baleset is történt az EPS-ben. A legutóbbi tegnap este volt, amkor lángra kapott a Kolubara szénbánya egyik bányászgépe. A tűzoltóknak éjjel fél kettő körül sikerült megfékezni a lángokat.

Zorana Mihajlović, energetikai miniszter, Szerbia: „Most tűz ütött ki, a múlt héten is problémák voltak és hetekkel előtte is. Mi minden nap dolgozunk a szerb kormányban, és minden nap megoldjuk a felmerülő problémákat. Sajnos csak rövid távon használható megoldásokat tudunk pillanatnyilag tervezni. Nem azért, mert valaki nem dolgozott egy hónappal ezelőtt, hanem mert évek óta nincs kellő tervezés, előre gondolkodás, nem volt karbantartás, nem voltak befektetések, kellő irányítás, nem termeltek kovácsolt darabokat, hogy ne soroljam azt a rengeteg dolgot, amely elmaradt és mindez azt eredményezte, hogy megtörténjen ez a baleset.”

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović
energia
villanygazdaság

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.