Ugrás a tartalomra
Szerb Államelnökség

Elhelyezték a gumiabroncs-gyár alapkövét Nagybecskereken

2019-03-30
14:30
2019-03-30
20:43
Forrás
Tanjug
A bejelentések szerint az elkövetkező időszakban a cég 1200 munkást foglalkoztat majd. A megvalósuló beruházás értéke 800 millió euró.

Elhelyezték a kínai Shandong Linglong gumiabroncs-gyártó vállalat alapkövét Nagybecskereken. A hamarosan megépülő üzemben évente 13 millió gumiabroncsot gyártanak majd és ez lesz a kínai társaság második külföldi gyára, valamint az első Európában, amely megfelel minden környezetvédelmi követelménynek. Feng Wang, vezérigazgató, Shandong Linglong: „Vállalatunk ennek a gyárnak a megnyitásával 1200 munkahelyet teremt, hozzájárul a gazdasági fejlődéshez, de a kulturális és civilizációs fejlődéshez is, és ilyen módon fejlesztjük tovább a két ország kapcsolatát.”

A kínai vállalat igazgatója és a szerb államfő

A Shandong Linglong mellett még két másik nyersanyagellátó kínai vállalat is érkezik a nagybecskereki ipari övezetbe, ami további 140 millió eurós beruházást és 420 új munkahelyet jelent majd. Čedomir Janjić, polgármester, Nagybecskerek (SZHP): „Elsősorban Szerbia elnökének, Vučić úrnak köszönhetően, aki személyesen vezette a tárgyalásokat, a legnagyobb gyár érkezik a városunkba. A mai nap után már semmi sem lesz ugyanolyan. Nagybecskerek ismét az egyik vezető ipari város lesz Szerbiában.”

Ez azért lehetséges, mert hittünk benne, nem adtuk fel, és a kínai barátaink is hittek bennünk - jelentette ki az alapkő elhelyezése után a szerb államfő. Még nagyobb eredményeket szeretnénk, vannak emberi és más kapacitásaink is arra, hogy megvalósítsuk álmainkat - fogalmazott Aleksandar Vučić. „Fontos még elmondani azt is, hogy a Linglong érkezésével nem csak egy gyár lesz itt, hanem utak, gyorsforgalmi utak és autópályák is, Belgrádtól Nagybecskerekig és Nagybecskerektől Újvidékig. Teljesen összekötjük Közép-Bánátot Dél-Bácska központjával, vagyis Újvidékkel, de Belgráddal is, majd pedig Pancsovával és Verseccel. Nagybecskerek mindenhol ott lesz, minden közúti és vasúti térképen jelen lesz. Ez még inkább megkönnyíti majd az új befektetők érkezését ebbe a városba, ha egyáltalán lesznek még itt ezután munkanélküliek.”

Ez pedig nagyobb fizetéseket és nyugdíjakat jelent majd, ezért egész Szerbiának hatalmas haszna van ebből a befektetésből - tette hozzá a szerb államfő. Egyébként a kínai Shandong Linglong vállalat látja el a Volkswagent gumival, ezért a szerb államfő arra kérte a vállalat vezérigazgatóját, hogy szóljon néhány jó szót Szerbia érdekében, hogy az autógyár Szerbiában nyisson leányvállalatot, és ezzel még nagyobb sikert könyvelhessen el az ország - fogalmazott Vučić.

A Shandong Linglong gyár alapkövének ünnepélyes elhelyezésén mások mellett Ana Brnabić szerb kormányfő, Chen Bo, Kína belgrádi nagykövete és több szerbiai miniszter is részt vett.

Nagybecskerek
Shandong Linglong
gumiabroncs
gyár

Most

Népszerű