Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Elkezdődött Belgrádban a Nemzetközi Autó- és Motorkiállítás

2023.03.22
13:56
2023.03.22
16:30
Forrás
Pannon RTV
Az autókiállításon mintegy 250 kiállító vesz részt. Több mint 30 gyártó 40 járműújdonsággal mutatkozik be. A motorkiállításon 60 kiállító vesz részt, ők is szintén számos újdonsággal készültek a kiállításra. Az esemény keddig látogatható.

Az autókiállítást 55. alkalommal szervezték meg a szerb fővárosban. Igor Ševo, a Szerbiai Közúti Járműgyártók Szövetségének közgyűlési elnöke kiemelte, hogy a kiállításnak van folytonossága és ez a folytonosság sokféleképpen ábrázolja az állam arculatát, iparát, lehetőségeit és perspektíváit.

A kiállításon idén a hibridhajtású modelleké a főszerep.

Aleksandra Đurđević, a Szerbiai Jármű- és Alkatrészimportőrök Szövetségének elnöke: „Óriási nyomás nehezedik a gyártókra, hogy lassan kivonják a hagyományos motortípusokat a gyártásból, és a következő években a villamosított elektromos járművekre fogunk összpontosítani. Rendkívül fontos, hogy a piacunk kész legyen erre.”

Goran Vesić szerb közlekedési miniszter a kiállítás megnyitóján elmondta: az állam továbbra is támogatni fogja az elektromos autók vásárlását, tervezik új töltőállomások kihelyezését, illetve az épülő autópályák is ezen igényekhez lesznek igazítva.

„Szerbiában mintegy 30 százalékkal többen halnak meg a közlekedésben, mint az Európai Unió országaiban. A biztonságról és a közlekedésről szóló törvény módosításainak révén nekünk és a belügyminisztériumnak is többet kell tennie a közlekedés biztonságosabbá tételéért. Nem éri meg autókat venni, ha ennyi ember hal meg az utainkon. Ezen mindannyiunknak együtt kell dolgozni.”

A belépőjegy a kiállításra 450 dinárba kerül. Csoportos belépéskor 350, egyetemisták és diákok szervezett látogatása esetén 250 dinárért lehet jegyhez jutni, a családi jegy pedig 1000 dinárba kerül. A kiállításon számos kísérőrendezvényt is szerveznek. Mások mellett megválasztják az év autóját, bemutatókat szerveznek, és felsorakoznak majd az oldtimerek is.

Nemzetközi Autókiállítás
Belgrád
Igor Ševo
Aleksandra Đurđević
Goran Vesić

Most

08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű